ANASAYFA                                         IQ TEST                         MÜLAKAT                        ÖZGEÇMİŞ                       İLETİŞİM

CV OLUŞTURMA

Yıllarca emek verdiniz , uykusuz kaldınız ve sonunda eğitim yaşamınız sona erdi , artık diplomanızı elinize aldıysanız , tamamen yeni bir hayata başlamak üzeresiniz , bu yazıda asıl belirtmek istediğimiz ; yine yeni bir yarışın içinde olacağınız ve bu yarışa başlarken önemli olanın diploma notunuz değil kişisel becerileriniz ve yeterliliklerinizin olduğudur.


İşte kendi CV nizi hazırlarken mutlaka dikkate almanız gereken maddeler: 


Ad soyad ve iletişim bilgileri
Bu bölüm sizin reklam panonuz diyebiliriz , bu yüzden adı ve soyadınızı cv nizin başında daha büyük karakterlerle yazarsanız isminizin akılda kalma olasılığı artacaktır.Tabi bunu yaparken sakın süslü fontları seçmeyin.
İletişim bilgileriniz sizin alacağınız mutlu habere giden yoldur , bu yüzden çoğunlukla kapalı duran cep telefonuzu yada uğramadığınız evinizin telefonunu buraya yazmayın,birkaç deneme sonunda ulaşılamassanız belkide aldığınız işi başlamadan kaybetmiş olursunuz.Ve mutlaka bir mail adresini iletişim bölümüne eklemeyi unutmayın , günümüzde çoğu görüşme daveti mail yoluyla yapılmaktadır.

Eğitim Bilgileri
Son bitirdiğiniz okulu cv nizde belirtmeniz yeterli olacaktır,okul bilginizi ; okul adı ,başlama yılı , bitiş yılı , bölüm ve not ortalaması olarak gösterebilirsiniz , zorunlu olmadıkça not bilgisini belirtmenize gerek yoktur. Eğer eşdeğer başka okullardan da mezun iseniz bunu ek bilgiler bölümünde belirtin (Açıköğretim lisesi , Açıköğretim fakültesi gibi). Eğer hazırlık eğitimi aldıysanız bunu mutlaka cv nizde belirtin , aksi durumda dört yıllık okulu beş yılda bitirmiş gibi gözükebilirsiniz !

Yabancı Dil

Bildiğiniz yabancı dilleri gerçeği yansıtacak şekilde cv nize ekleyin,aksi takdirde iş görüşmesinin herhangi bir anında yabancı dille mülakata devam etmek zorunda kalabilir ve cümle kurmakta zorlanabilirsiniz.Ayrıca yabancı dil bilgisini okuma , yazma , konuşma olarak guruplandırarak yazmanız yararınıza olacaktır. Eğer dil konusunda eğitim almamışsanız ve yabancı dil bilginiz lise sıralarından kalma ise , yabancı dil bölümünü cv nizde ayrı bir bölüm olarak değil , ek bilgiler kısmında aktivite olarak gösterebilirsiniz.

 

Bilgisayar

Eğer gerçekten kullandığınız bir program yoksa sadece internette gezinmeyi biliyorsanız bunu hobi ve ilgi alanları bölümünde belirtmeniz uygun olacaktır , takdir edersiniz ki burada istenen bilgisayarı açıp kapatmak değil profesyonel bilgisayar bilgisidir. Donanım ve yazılım bilgilerinizi , bilgi seviyenize göre detaylı olarak gösterebilirsiniz.Ayrıca bu bölümde kullandığınız ofis araçlarını da belirtebilirsiniz.

 

Kurs ve seminerler
Katıldığınız kurs ve seminerleri fazla detaya inmeden kurum adı ve katıldığınız tarihle birlikte yazın.Kurs ve seminerler bölümünde eğitim ve iş hayatı boyunca katıldığınız toplantı seminer ve eğitim programlarını belirtebilirsiniz. Uluslararası geçerliliği bulunan sertifika yada uzmanlık belgelerinizi mutlaka geçerliilik sürelerini de beliterek bu bölüme ekleyebilirsiniz.

Hobiler , ilgi alanları
Bu bölümde kendinizi abartmaktan kaçının,büyük bir paragraf tutacak kadar değil genel hatlarıyla sizi ifade edecek kadar açıklama yapın.İlgi alanlarına yazdığınız bilgiler , mülakatların ilerleyen aşamalarında kişiliğinizin değerlendirilme kriteri olarak kullanılabilir,bu bölümde yazdığınız herhangi bir spor, oyun veya aktivite sizin takım çalışmasına yatkınlığınızın aynası olabilir.

Fotoğraf
Son zamanlarda çekilmiş olduğunuz ve ifadenizin canlı durduğu bir fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz. Kıyafetiniz iş başvurusuna uygun olmalı,arka planda tek ve açık bir renk seçilmelidir,bu fotoğrafın tüm aşamalarda sizi en iyi temsil edecek olan gösterge olduğunu unutmayın.


 




 

 


 www.personelport.com